Şarap tutkusunu sofralara taşıyan Prodom şaraphanesi, 2010 yılında Aydın'ın Umurlu ilçesinde kuruldu. Türkiye'nin ünlüterruarlarında yetişen üzümlerin, özenle toplandıktan sonraki ilk durağı şaraphane oluyor. Hassas metotlarla ayıklanarak tank ya da prese gönderilen üzümler, Fransız meşe fıçılarında yıllanmayı bekliyor. Şaraphanemizde yıllanan şaraplar yıllandıkça güzelleşiyor, güzelleştikçe anılarınıza eşsiz bir tat katıyor.
BİR SALKIMDAN BİNLERCE KADEHE…
Hasat, şarabın özü olan üzümün en incelikli noktalarındandır. İnsan eliyle büyük bir titizlik ve özenle toplanan üzümler kasalara, kasalardan da soğuk hava depolarına aktarılır. Depolara gelen üzümler, büyülü yolculuklarına devam etmeden önce burada bir gece soğutulur.
Ve size eşlik edeceği anı bekler.
Çiftçilerimizin elleriyle hasat ettiği üzümler soğukla buluşmalarını tamamladıktan sonra iki aşamalı seçme bantlarında ayrıştırılır ve yer çekimi ivmesi ile pres makinelerindeki yerini alır. Preslenen üzümün büyüleyici mirası ilk şıra, ısı kontrollü tanklara aktarılır ve fermantasyonu gerçekleştirilir. Fermantasyonun her anında şarabın yoğunluğu ve sıcaklığı düzenli olarak kontrol edilir.
Chardonnay ve bazı Sauvignon Blanc üzümlerinin şırasının fermantasyonu krom tanklarda başlayıp, %100 Fransız meşesi fıçılarda tamamlanır. Sur Lie tekniği kullanılarak maya tortusu şaraptan ayrılmadan bekletilir, belli periyodlarla bir araya getirilerek karıştırılır ve dinlendirilir.
Dinlenerek tam kıvamındaki lezzetini yakalayan şaraplar, otomatik dolum makineleri ile hava almadan doldurulur. Her aşamasında kalite ve özenle ilerleyerek Prodom şişeleriyle buluşturulan şaraplar, sıcaklık ve nem kontrollü soğuk hava depolarında sizlerle buluşup güzel anılarınıza eşlik etmeyi beklemektedir.
İnce bir titizlikle elle hasat edilen üzümler, soğukla buluşmalarını tamamladıktan sonra iki aşamalı seçme bantlarında ayrıştırılır ve yer çekiminin ivmesi ile pres makinelerindeki yerlerini alır. Preslenen üzümün büyüleyici mirası ilk şıra, ısı kontrollü tanklara aktarılır ve fermantasyonu gerçekleştirilir. Fermantasyonun her anında şarabın yoğunluğu ve sıcaklığı düzenli olarak kontrol edilir.
Fermantasyon yolculuğunu tamamlayan şaraplarımız, Sur Lie tekniği kullanılarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenerek tam kıvamındaki lezzetine kavuşan üzümler, otomatik dolum makinaları ile hava almadan doldurulur. Prodom şişeleri ile buluşan şaraplar, sıcaklık ve nem kontrolü sağlanan soğuk hava depolarında şarapseverler ile buluşacağı günü beklemektedir.
Büyük bir özenle elle hasat edilen üzümler, soğukla buluştuktan sonra iki aşamalı seçme bantlarında ayrıştırılır ve yer çekiminin ivmesi ile tanklardaki yerini alır. Fermantasyon yolculuğunu Maserasyon işlemiyle tamamlayan şaraplar, altı ay ile on sekiz ay arasında, 300 litrelik Fransız meşesi fıçılarda dinlendirilir. Dinlenerek tam kıvamındaki lezzetini yakalayan üzümler, otomatik dolum makinaları ile hava almadan doldurulur. Doldurulan şaraplar, sıcaklık ve nem kontrolü sağlanan soğuk hava depolarında, şarapseverlere eşlik edeceği günü beklemektedir.
Sıcaklık kontrolünün düzenli olarak takip edildiği çelik tanklarda veya meşe fıçılarda belirli bir süre dinlendirilen Prodom şarapları, şişelendikten sonra yine aynı özenle korunmakta. Kırmızı, beyaz ve roze şaraplar, nem dengesinin korunduğu, soğuk havayla dengelenen mahzenlerde, kadehle buluşacağı o anı beklemekte…